Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Accessibility info på hållplatser NeTEX

Hej!

Har kollat runt lite på de olika organisationernas NeTEX-flöden inklusive våra egna (Värmlandstrafik/Karlstadbuss) men kan inte hitta tillgänglighetsinformation för hållplatser. Jag vet att vi har tillgänglighetsinformation i våra egna system. Är det så att vi inte exporterar den till er eller finns det inte stöd för det hos er ännu? Blir misstänksam när ingen varken SL, SkåneTrafiken eller vi har detta i våra NeTEX-datamängder.

Kommentarer

 • Hej Johan,

  Just nu exporterar vi inte denna data i våra NeTEx datasets. Utveckling som pågår just nu handlar bland annat om att exportera tillgänglighetsinformation, pendelparkeringar, service ombord, ... . Förhoppningsvis blir denna data tillgängligt i NeTEx-formatet efter sommaren.

  Hälsningar,
  Bert


  Bert på Trafiklab
 • Hej! Hur går det med detta? Ser inte att det hänt något i våra data i alla fall.
  Johan
 • Hej Johan,
  Ber om ursäkt för ett väldigt sent svar.
  Tillgänglighetsinformation för hållplatser finns inte p g a vi inte har den typen av information för tillfället. Vi exporterar BridgingDevices så som dörrar och rulltrappor men det är bara SL som levererar den typen av data i dagsläget. Vi är medvetna att det finns mer tillgänglighetsdata i era system men de kommer inte ut i NOPTIS.

  Angående fordonstilgänglighet finns det ServiceRequirements och AccessVehicleEquipment, dessa kräver dock att man levererar ServiceRequirement-data till oss.

  Mvh
  Sofie
  Sofie på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.