Access denied for the Developer Key

Hej,

Jag får bara "Access denied for the Developer Key" som svar med min nyckel, mot SL reseplaneraren. Felet uppstår vid varje anrop mot tex https://api.trafiklab.se/sl/realtid/GetSite?stationSearch=Trångsund&key=*********.

Jag upptäckte problemet igår kväll. Det fungerade i torsdags kväll. När jag testar via er websida/testnyckel så fungerar det.

Kan ni hjälpa mig att se vad som är fel?

Kan inte tänka mig att jag kommit över min quota. Felmeddelandet matchar inte heller "Limit Exceeded for the User" som nämns på http://www.trafiklab.se/api/dokumentation/nycklar.

mvh
Fredrik

Kommentarer

• Jag har idag/igår (2-3dec) skapat ett nytt projekt som ska använda SL Realtidsinformation,
    men jag får också en 401a och "<reason>Access denied for the Developer Key:xxxx</reason>" när jag försöker använda min API nyckel.

Provade både via API konsol och med nedanstående direkt, men alltid samma svar
    https://api.trafiklab.se/sl/realtid/GetDepartur...

Jag provade idag med att skapa en ny nyckel som inte heller funkade.

• Jag försökte idag (4:e dec) och hade samma problem med API:na "ResRobot - Sök resa" och "GTFS Sverige".
    När jag använde min egen nyckel får jag också 401 och "Access denied for the Developer Key:xxxx". Testat både via konsol och i adressfältet.

• FYI: Problemet har upphört för mig, utan någon känd förändring från min sida.

• Funkar för mig med nu, har inte heller gjort några ändringar!

• Ska väl också säga samma sak. Började fungera igår igen utan några ändringar.

• Jag upplever samma problem nu med min nyskapade API-nyckel fast för Realtid 2

https://api.trafiklab.se/sl/realtid2/GetAllDepa...

Tar det en stund innan API-nycklarna går att använda?

• Jag har också problem med en nyckel jag skapade idag (sl/realtid).

401 Access denied for the Developer Key, både i konsol och hemifrån.

Har en skoluppgift som jag skulle behöva få gjord, så hoppas det går att lösa.

• Samma problem för mig. Alla nya nycklar får access denied...

Tittar man på tidigare inlägg så tar de säkert en stund att registrera. Vad säger ni på Trafiklab?

• Hej!
    Detta är något som fungerade igår, men som åter verkar fallera.
    Jag har följt nycklarna väg och de finns på plats i vår proxy som styr nyckelhanteringen, men de släpper inte igenom någon trafik av någon anledning.

Jag har felanmält detta till leverantören och hoppas att de kan fixa det så snabbt å möjligt.

• Vi har precis identifierat problemet. Arbetar på att lösa det. Kan inte säga nu om de registrerade nycklarna kommer att börja fungera, eller om det måste genereras nya.

/Lars

• Hur kan jag ta bort nycklar som jag redan fått för att generera en ny?
    Verkar det ha kommit igång nu?
    Mina fungerar fortfarande inte.

Mvh,

• Jag skapade en ny genom att ta bort API från mitt projekt och sen lägga till den igen. Jag behövde då skapa en ny API nyckel.

• Skapade nycklar igår. Fungerar inte: "Access denied".

• Vi har haft problem med att övertyga vår leverantör att det är fel. Idag har vi haft möte med dem och påvisat problemen som de nu är införstådda med.
    Vi hoppas verkligen att vi kan få igång det här snart.

/ Lars

• Detta är fortfarande tyvärr inte löst. Vi väntar fortfarande på återkoppling från vår leverantörer.

/ Lars

• Hej

Finns det någon prognos för när detta är löst?
    Skapade API-nycklar för första gången i förrgår och får samma fel som ovan. De API:er jag testat är SL Realtidsinformation och SL Störningsinformation.

• Jag har samma problem som er andra med att nyckeln inte fungerar. I mitt fall är det Trafikverket TrainInfo APIet som krånglar (det enda API jag har nyckel för).

• Min nyckel som inte fungerade först(inlägg #2) och sen började fungera, fungerar fortfarande klockrent!

• Verkar som att det här problemet nu är tillbaka, jag får 401 "Access denied for the Developer Key" för en nyckel som fungerat bra i mer än ett år för realtids API:et.

Problemen började ungefär samtidigt som pingdom visar att API:et är nere:
    http://stats.pingdom.com/c8tajf7ugosd/653114

Är det ett generellt problem med API nycklarna just nu?

• Samma problem för mig. Har nu bytt till en annan nyckel temporärt. Kan det vara att man når taket för antal request?

• Jag har nu provat att skapa ett testprojekt och på så sätt få nya nycklar och de verkar fungera.

• Skapade om nycklar och det fungerar nu för mig.

• Skapade också nya nycklar och det funkar med både SL Realtidsinformation och SL Realtidsinformation 2

• Korrigering, SL Realtid ger bara info om Tunnelbana. Andra API:er är kanske halvfungerande också.

• Jag får ingen 401, däremot får jag bara ett tomt svar på frågor till
    GET https://api.trafiklab.se/sl/realtid/GetDpsDepar...

Både med min nyckel och testnyckeln... Och försöker jag lägga till den nya SL realtid (eller överhuvudtaget redigera mitt projekt) får jag "We are currently upgrading apps to a new API platform, and have not yet come around to your app. Unfortunately we can't let you update it untill it has been migrated. Please try again later – it shouldn't take much longer."

{
    "DPS": {
    "xmlnsxsi": "http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance",
    "xmlnsxsd": "http://www.w3.org/2001/XMLSchema",
    "xmlns": "http://www1.sl.se/realtidws/",
    "LatestUpdate": "2013-12-16T13:10:51.4360539+01:00",
    "ExecutionTime": "00:00:00.2031146",
    "Buses": {
    },
    "Metros": {
    },
    "Trains": {
    },
    "Trams": {
    }
    }
    }

• Jag får också tomma svar på allt förutom tunnelbana som funkar fint. Gissar att det handlar om att vänta en liten stund tills allt har gåtts igenom.

• Hej,
    vi har idag problem med DPS-systemet vilket innebär att getDpsDepartures inte ger några avgångar. Det beror på något problem med dataflödet av ännu okänd anledning. Kommer förmodligen fungera som vanligt imorgon.

• Nagon uppdatering om problemet med att de gamla API nycklarna inte accepteras?

http://stats.pingdom.com/c8tajf7ugosd/653114 verkar ha samma problem.

• Hej!

Jag heter Martin Pring och jobbar som utvecklare på Samtrafiken. Jag börjar involvera mig mer och mer i Trafiklab och kommer besvara frågorna som inkommer till Trafiklab.

Nu ska problemet vara löst. Nycklarna ska fungera och vi ska kunna hantera uppgraderingar.

Mvh
    /Martin

Team Trafiklab
  • Jag har skapat nycklar precis o får Access denied for the Developer Key

• Hej!

Några av APIerna låg nere under några timmar då. Får du fortfarande svaret "Access denied for the Developer Key"? Vilket API är det du anropar?

Team Trafiklab
  • Jag får också access denied.
    Kolla den här tråden.
    http://kundo.se/org/apihq/d/min-api-nyckel-verk...