Abstraktion av SLs API(:er)

Hej! Jag har fundering på att skapa en SL-applikation till iOS 8. Undrar några saker innan jag börjar:

1. Kör SL ert API, eller abstraherar ni bara ert API mot deras? Det vill säga, kan jag köra mot deras API direkt eller är det bättre att köra mot ert?
  2. Er begränsning per licensnyckel, har SL samma begränsning?
  3. Går det att med ert API själv beräkna vilken väg genom SLs nät som är den snabbaste, eller går det bara använda deras egna reseplanerare?
  4. Finns det något API för att läsa av data tillhörande ett registrerat ACCESS-kort, samt ladda på detta?

Kommentarer

• Hej!

1. Det går tyvärr inte att köra direkt mot SL's API:er.
    2. Det är SL's begränsningar vi visar i GUI:t
    3. Nej tyvärr.
    4. Finns inget sådant API idag. En smart lösning för detta vore användbart i framtiden.

/Martin

Team Trafiklab
  • Tack för svar!
    Tråkigt med alla begränsningar, men förstår det. Följdfråga, går det att plocka ut alla linjers tidtabeller? Isåfall går det att själv beräkna snabbaste rutten.

• Hej!

Du kan ta och titta på GTFS API:et. Jag tror det kan vara det du efterfrågar.
    http://www.trafiklab.se/api/gtfs-sverige