Vill bara kolla att jag beter mig inom gräns

Hej!
Under utveckling skickar jag stundtals en hel del API requests. Försöker minimera detta genom att casha som lokala jsonfiler i min PHP server. Märker dock att jag får väldigt långa svarstider från APIet om jag är för intensiv. Svaret som kommer tillbaka är nästan alltid tomt.

Tre frågor:
Är min tolkning riktig att svaret timar ut pga hög last från min IP eller nyckel?
Vore det inte bättre resursmässigt för er att genast stänga socketen?
Har jag överskridit någon limit?

P.S Mörby station kommer ofta kodat som Mörby station i TravelplannerV2

Mvh,

Matz Hedman