Problem med Skanetrafiken Open API

Hej är utvecklare och tänkte testa att göra en reseplanerare i min iPhone, och ser att Skånetrafiken erbjuder ett gränssnitt kallat Open API för att fråga om tidtabeller etc.

Men när jag testar får jag hela tiden bara "Code 600 Internt tekniskt fel" t.ex. om jag skickar detta anrop:
http://www.labs.skanetrafiken.se/v2.2/querypage.asp?inpPointFr=helsingborg&inpPointTo=marieholm

Vad gör jag för fel?
Hälsn, Henry Skoglund

Kommentarer

• Hej!

Skånetrafikens API:er är tyvärr inte med i Trafiklab, vi bara länkar till de. Vi har ingen dokumentation eller information kring dem. Deras egen exempel (http://www.labs.skanetrafiken.se/v2.2/querypage.asp?inpPointFr=lund&inpPointTo=ystad) ger samma fel, så det måste vara någonting internt hos de. Jag försöker att hitta en kontaktperson hos de så att det kan blir fixad.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Henry,

Har nu pratat med Skånetrafiken i frågan, och de meddelar att det nu ska vara fixat. Fick tyvärr ingen information om vad de ska ha fixat 😀

Testa och återkom om det inte fungerar!

Vänligen,
  • Tack Jerry, nu lirar det, tack för hjälpen!

Orsaken att jag testar detta: Skånetrafiken bytte biljettsystem i december och då stängde de ned den gamla appen/reseplaneraren. Den enda appen som finns nu (som du köper biljett med osv.) fungerar men är alldeles för komplicerad, med karta, bokmärken m.m. Jag vill ha en puckad app som man använder på morgonen för att se hur många minuter sent tåget är, och som bonus också kan visa ev. trafik-förseningar på din Apple Watch :-)
  • Hej,

Jag förstår! Har du kollat våra egna API:er för detta, ResRobot-API:et eller GTFS Realtime? I GTFS Realtime kan du se positioner på bland andra Skånetrafikens fordon. Förvisso svårare med tågen på positionerna, men där kanske Trafikverkets Öppna API hjälpa till?

Får du till något kommer jag som pendlar själv ladda ner den så jag vet om jag ska stressa till tåget eller ej 😀
  • Yes sir, jag kommer att behöva beta-testare.

Arbetsnamn är "TrainSpotter" på appen och det första jag ska fixa i min app är "auto-refresh", dvs. säg var 45:e sekund laddar den automatiskt ned färska trafikdata för rutten du har valt. I alla trafik-appar jag har sett hittills (både för SL i Stockholm och här i Skåne) måste man själv explicit begära en ny nedladdning/refresh för att se trafikläget för en ny minut (t.ex. i Skånetrafikens app måste man klicka "Tillbaka" och sedan välja rutten igen.)
    Naturligtvis är detta en balans mellan hur mycket man skall belasta servern och hur mycket app-användaren skall knappa in själv på telefonen, men speciellt på morgonen vill man ju ha så mycket automatik som möjligt.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.