Öppet eller mer tillgängligt API för GTFS Sverige 2

Hej!

Jag håller på med projektet OpenStreetMap och jag håller nu med att försöka få någon ordning på GTFS användning i Sverige. Vi har nämligen inga bra öppna lösningar som kan navigera på ett bra sätt runtom i Sverige. GTFS Sverige 2 är lovande men pga att APIet är låst bakom ett konto blir detta lite svårt.

Vi skulle ha mycket mer nytta om det var enklare att nå APIet utan att behöva en API nykel. Likaså kunde jag inte hitta något API endpoint som visar när datan senast var uppdaterad, vilket skulle förbättra så man inte laddar ner i onödan eller kan få notifikationer osv att nuvarande data som man har är utdaterat.

Här har vi ett exempel på OpenStreetMaps PTNA där jag försökt men blivit nekat av en godtycklig anledning att det är svårt att ha reda på API nycklar för alla länder som stöds.
https://ptna.openstreetmap.de/
https://github.com/osm-ToniE/gtfs-feeds/issues/30#issuecomment-2198127971

Kan vi få bättre tillgång till APIerna utan API nycklar, och skulle vi även kunna få ett endpoint för att visa när datat senast var uppdaterat?

Mvh,
Freya och karterare hos OpenStreetMap
Freya Gustavsson

Kommentarer

• Hej Freya,
    tack för din input. Nu under semestertider har vi längre svarstider än vanligt så återkopplingen till dig kommer behöva dröja.

Mvh,
    Trafiklab
    Samtrafiken