Fråga om LastUpdate beteende i api.sl.se/fordonspositioner

Hej,
api.sl.se/fordonspositioner?GetData returnerar ju en json med Trips[] som är en array med data för varje tåg som är ute på linjen och åker.
I en Trip finns en parameter LastUpdate. Jag har märkt att LastUpdate kan uppdateras utan att LastObservedAt uppdateras. Vad betyder det när LastUpdate uppdateras utan att LastObservedAt uppdateras? Har tåget passerat en anonym avläsningspunkt (balis) på väg till nästa station?