Bad gateway

Får 'Bad Gateway' från
api.sl.se/api2/realtimedeparturesV4.json

Peter

Kommentarer

• Hej Peter,

SL Realtime v4 har stängts ner. Denna information skickades ut till alla användare i mars 2024. Har du inte fått mejlet ber vi att säkerställa att e-post från trafiklab.se inte markeras som spam, eftersom att det annars finns risk att man missar viktiga meddelanden angående de API:er man använder.

Mer information om SL Realtime v4, och API:et som ersätter SL Realtime v4, se https://www.trafiklab.se/news/2024/2024-03-04-sl-api-update/.

Regards,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert!
    Tack för svar. Får nu skriva om tusentals rader kod.
    När kommer en ny ”uppdatering” så blir det dags att göra om allt från början igen?
    /P
    Peter
  • Hej Peter,

Det finns inga planerade uppdateringar för SL Transport. Till sommar 2025 förväntar vi en uppdatering för SL Reseplanerare 3.1, och innan sommar 2025 förväntar vi att vi kommer lansera ett nytt alternativ till Resrobot stolptidtabeller 2.1 med mer detaljer och realtidsdata.

När du skriver om koden rekommenderar vi att separera API-modellen från interna datamodellen, så att båda kan justeras efter behov oberoende från varandra. På detta sätt påverkar förändringar i externa tjänster inte ens applikation, utan är det bara själva hämtningen och transformationen som behövs uppdateras, något som i vår erfarenhet tar ungefär 500 rader kod, varav kanske en tredjedel behövs uppdateras vid såna här uppdateringar.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Stämmer inte! Det är inte samma information i de gamla jämfört med de nya API-modellerna.
    Det ser ut som om det finns för många projektledare som alla vill ha sin vilja igenom. Resultatet är helt stolligt!
    Peter
  • Hej Peter,

Vilken information är det som saknas för ditt användningsfall?

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • För att återkomma på kommande uppdateringar, kan det vara ett alternativ att använda sig av GTFS Regional och GTFS Regional Realtime. På detta sätt får man all realtidsinformation för SL i ett standardformat som inte ändras. Som extra får man även positionsinformation på alla bussar, och interpolerade fordonspositioner för tunnelbanatåg.

Nackdelen är dock att detta är en större förändring då man byter från ett API till datasets där man själv måste pyssla ihop data.