Avgångar i tågtrafiken

Hej! I Vilket dataset, eller kombination av flöden och data, hittar jag antal avgångar per station i tågtrafiken? , typ ett ordinärt datum utan helg i närtid, i hela Sverige eller egentligen för samtliga operatörer som kör i Dalarna? Tror att det är SJ och TIB.
Vänligen,
Henrik
Henrik

Kommentarer

• Hej Henrik,

Baserat på GTFS Sverige 2 kan du göra detta.
    Ett exempel som tar fram genomsnittlig antal avgångar per hållplats finns här, det går kanske att köra den rakt av: https://github.com/trafiklab/gtfs-examples/blob/master/python/stops_calculate_average_departures.py

Vill man ha det per operatör går det lika fint.

För varje trip kollar man i calendar_dates hur många kördagar som finns. (här kan man också koppla turen till en operatör). Du kan filtrera calendar_dates om du vill begränsa dig till en tidsperiod.

För varje stop_time tar får du ett hållplats_id och en trip_id. Du vet hur många gånger turen körs, så du kan plussa på detta antal på hållplatsens "antal avgångar".

Dela antalet avgångar per hållplats genom antalet dagar om man vill ha ett snitt per dag, om man vill sortera stationer enligt trafikmängd.

Bert på Trafiklab
  • Tack för det Bert! Jag ska testa.
    Henrik