Är närliggande hållplatser v1 verkligen nedstängt?

Jag fick ett mail 2019 om att Närliggande hållplatser v1 skulle stängas ner under 2019. Jag får fortfarande svar från API:et, och undrar om något ändrades eller om jag missförstod något.

Vad blev konsekvensen av nedstängningen för mig som användare?

När jag går in och kollar api-status så ser det ut som att Närliggande v1 är listat (röd status varje dag) men v2 syns inte till.