Sommartid i GTFS Regional

Ni verkar ha stora problem med att klara av omställningen mellan vintertid och sommartid. Under natten var realtidsprognoserna ofta obefintliga eller helt knasiga. Fortfarande kvarstår problemet att samtliga realtidsprognoser är fel med en timme. Säg till exempel en buss som ska avgå klockan 20.00 idag (sommartid), alltså klockan 18.00 UTC. I GTFS-RT anges då detta felaktigt som 19.00 UTC. Detta fel har även funnits vid tidigare tidsomställningar, det brukar vara fel på söndagen och måndagen och börja fungera igen på tisdag morgon. Det skulle vara bra om ni kunde fixa detta till nästa tidsomställning, tyvärr verkar det som att vi kommer att få fortsätta dras med dessa tidsomställningar under överskådlig framtid.

Kommentarer

 • Hej Robert,

  Var det fel i en specifik dataflöde eller flera/samtliga realtidsflöden?

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Har sett detta för Skånetrafiken.
  Trip:121120000266004084
  Stop: 9022012080000003
  Avgångstid enligt GTFS Regional/stop_times.txt: 10:45:00
  Delay: 0
  Departure enligt GTFS-RT: 1617011100 = Mån 29 Mar 2021 11:45:00

  Johan Carlberg
 • Hej,

  Vi har identifierad orsaken och jobbar för att åtgärda detta. Det är relaterad till uppdateringar som kom in innan sommartidsbyte men bara börjar gälla efter sommartidsbyten.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab
 • Felet gällde och gäller fortfarande Tripupdates för samtliga aktörer med GTFS-RT.
  Robert
 • Detta fel har som sagt även funnits vid tidigare tidsomställningar så jag tvivlar på att det beror på någon uppdatering nyligen.
  Robert
 • Hej Robert,

  Ser att jag har missat att svara här. Felet berödde på datat som vi fick in, och på hanteringen av tidzoner i de format som används för att dela datat mellan organisationer. Jag kan inte lova någonting, men eftersom vi nu vet hur det hände kan vi förhoppningsvis minimera dessa problem vid nästa tidsomställning.

  Hälsningar,
  Bert
  Bert på Trafiklab

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.