rtTime bara om ändring i stolptidtabeller 2? Schemalagd tid?

Hej, visas rtTime (& rtDate, rtTrack, rtDepTrack) i Stolptidtabeller 2
bara när det är ändringar? Så tycker jag det ser ut efter hastig koll på t.ex https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?format=json&key=0&id=740000005&maxJourneys=50&products=4
När rtTime visades var den samma som time i Departure objektet. Borde inte time innehålla den schemalagda tiden som skiljer sig från rtTime?

Kommentarer

• Hej!

rtTime, samt rtDate och rtTrack finns bara när någon avvikelse finns. I vissa fall kan de också finnas när det finns realtidsinformation som säger att den inte är försenad, alltså när man vet att fordonet ska komma fram i tid. När hållplatsläget (rtTrack) ändras eller läggs till i efterhand anses det också som realtidsinformation, och då finns rtTime och rtDate också med i de flesta fall.

Det stämmer att time, date, track är de schemalagda tider och hållplatsläge.

Jag hoppas att detta är ett svar på din fråga, återkom gärna om jag kan hjälpa mer.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack för svar. En sak som är oklar, om jag tittar på Interrcity från Uppsala mot Falun kl 14.25 så innehåller den rtTime (och andra rt). Men time är satt till samma värde som rtTime?
    https://api.resrobot.se/v2/departureBoard?format=json&key=0&id=740000005&maxJourneys=20&types=4

"name" : "InterCity 20",
    "type" : "S",
    "stop" : "Uppsala Centralstation",
    "stopid" : "740000005",
    "stopExtId" : "740000005",
    "time" : "14:25:00",
    "date" : "2021-06-01",
    "rtTime" : "14:25:00",
    "rtDate" : "2021-06-01",
    "rtTrack" : "2",
    "direction" : "Falun Centralstation",
    "transportNumber" : "20",
    "transportCategory" : "JIC"

• Läste ditt svar igen och antar att om rtTime och time är lika så finns realtidsinfo som säger att tåget går i tid.
  • I exemplet som du skrev där finns rtTime, rtDate, eftersom rtTrack lades till. Nu är jag inte 100% säkert på det, men om jag har rätt så skulle rtTime och rtDate inte vara med om inte rtTrack skulle ha funnits (hållplatsläget är ju annorlunda från den planerade data vilket saknar information om läget, och därför läggs alla rt* fält till).
    Bert på Trafiklab
  • Ok, tackar. Har jag fattat rätt att spår finns bara med om det är ändring? Vad är skillnaden på rtTrack och rtDeptrack?
  • Hej,

rtDepTrack är specifikt angående avgången. På samma sätt skulle rtArrTrack vara spåret där tåget kommer fram. Men eftersom tåg (i nästan alla fall) avgår från samma spår som de kommer fram på finns det ingen riktig skillnad mellan dem. Ett fall där det kan vara ett skillnad är om ett tåg skulle ersättas på grund av till exempel tekniska problem eller av organisatoriska anledningar. I så fall kan tåget komma fram på spår 1, medan ersättningståget står redo på spår 2.

Hälsningar,
    Bert
    Samtrafiken
  • En fråga till: jag ser t.ex på https://www.trafikverket.se/trafikinformation/tag/?Train=10598 att tågets tid är ändrad och ska gå från Uppsala kl 17:30 istället för 17:09.
    Men i api:et är det fortfarande 17:09.. Borde inte det vara uppdaterat?
    Länk stolptidtabeller2

Jag tycker det är likadant på de ändringar jag hittar på trafikverket, att de inte dyker upp i api:et?