ResRobot - trip/numB - felaktig parameter

Det verkar som att parametern "numB" i ruttplaneraren alltid ger ett fel om den har ett annat värde än "0".
Felmeddelande: "Invalid value for parameter numB: 1 (IllegalArgumentException)"

https://api.resrobot.se/v2.1/trip?format=json&accessId=XXX&originId=740098000&destId=740098074&date=2022-03-25&time=12:00&searchForArrival=1&numB=1&numF=1&passlist=0

Parametern "numF" ger också fel om den är "6" (giltigt värde enligt dokumentationen, "numB" = "0").
"numF" = "5" går bra.

Kommentarer

• Är det ingen annan som har använt "numB" i det nya API:t?
  • Hej Magnus,

Ber om ursäkt för sena svaret. Vi har återskapat problemet och tar detta med systemleverantören.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert,

Finns det någon uppdatering om detta? För att kunna migrera till 2.1 skulle vi behöva numB och numF enligt dokumentationen

Hälsningar,
    Love
    Love
  • Hej Love, Magnus,

Denna bug har nu fixats. Jag dubbelkollar dock beteendet eftersom att det verkar som att felet kvarstår vid numB > 3

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Hej Bert, tack för svar

Ja det verkar som det inte riktigt fungerar. Jag testar att göra anrop med nya och gamla API, med och utan numB och numF

numB=0&numF=6 ger "Invalid value for parameter numF: 6" i v2.1
    numB=6&numF=0 ger "Invalid value for parameter numF: 0" i v2.1

Utan parametrarna får jag svar, men bara 5 avgångar i v2.1 när gamla ger 6 avgångar
    Love
  • Hej Love,

numF kan inte vara mindre än 1, så det är korrekt att andra anropen ger ett fel. Första anropen borde dock funka.

Jag har uppdaterat dokumentationen för att tydliggöra numF inte kan vara 0, och att numB inte kan vara mer än 5 som en följd av att numB + numF <= 6 med numF >= 1.

Bert på Trafiklab
  • Ok, så för att förtydliga är det ytterligare en brytande uppdatering på numF och numB som tidigare har kunnat vara 0-6?
    Love
  • Hej Love,

Jag har efterfrågat om det ändå är möjligt att tillåta 0 på numF, men annars stämmer det att numF=0 och numB=6 inte längre kommer vara möjligt. Jag håller er uppdaterad.

Hälsningar,
    Bert
    Bert på Trafiklab
  • Tack Bert
    Love
  • Hej Love, Magnus,

API:et funkar nu med numF=1-6, och numB=0-5. Det är väldigt liknande till hur det var i ResRobot 2.0, endaste skillnaden är att man måste ha minst 1 resultat i framtiden (numF=1) istället för 0, och därför kan numB inte längre bli 6.

Vi kommer uppdatera migrationsguiden inom kort för att inkludera detta som en breaking change.